Historie van het pand

Café St. George

st-george-restaurant-argentijns-gerechten-binnen-2.jpg

Bezoek ons

In een monumentaal pand

Argentijns restaurant Café St. George bevindt zich in een monumentaal pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 93-95 in Amsterdam. Het pand dateert uit 1900 en is ontstaan uit het samentrekken van twee panden. Nummer 93 en 95 zijn gecombineerd tot één pand. Hierdoor is een grote ruimte ontstaan, waardoor de oorspronkelijke functie als woonhuis een andere bestemming heeft gekregen. Door de ruime indeling is het pand bijzonder geschikt voor gebruik als restaurant. Na een grondige verbouwing heeft 8 jaar geleden Argentijns restaurant Café St. George het pand in gebruik genomen. Het pand ademt nog de oude sfeer, maar is voorzien van alle moderne voorzieningen. De originele architectuur is zoveel mogelijk behouden gebleven, waaronder de kleine ramen en de ruimtelijke indeling. Hierdoor ontstaat een intieme sfeer.

De sfeer

Van een goed restaurant in Argentinië

Het restaurant heeft alle ruimte optimaal benut, maar toch is er sprake van voldoende privacy. De gezellige bar is in klassieke stijl opgetrokken en ook de inrichting van het restaurant heeft nog klassieke accenten. Liefhebbers van aardtinten herkennen ongetwijfeld de sfeer die aan Argentinië doet denken. De spiegels aan de wand in een oude lijst geven het interieur een bijzonder tintje. Het blauw van de stoelen geeft een frisse tint aan het interieur, wat uitstekend samen gaat met de zaken die representatief zijn voor een pand uit 1900, zoals de massieve balken tegen het plafond. Door de hoge plafonds ontstaat een ruimtelijk gevoel, het wordt niet snel benauwd in het restaurant. Aangezien alle gerechten op de houtskoolgrill worden bereid biedt de ruimtelijke indeling van het vertrek alleen maar voordelen. De overigens heerlijke geuren van vlees of vis op de grill vinden altijd een uitweg.

De herinrichting van het monumentale pand na de drastische verbouwing heeft geresulteerd in wat de plannen waren: Een atmosfeer creëren die doet denken aan een goed restaurant in Argentinië. In dit plaatje paste geen nieuwbouw of recente bouw. Juist de historie van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal ademt de sfeer die de eigenaar van het Argentijns restaurant Café St. George aan zijn geboorteland doet denken.

Bekijk ons menu
De sfeer
Argentijnse

Argentijnse

Gezelligheid en intimiteit

De crew van inmiddels 8 personen, die zorgt voor de bereiding van de gerechten en de bediening nodigt u graag uit om kennis te komen maken met ons sfeervolle restaurant. Gezelligheid en intimiteit van een historisch pand staan op ons menu. Maar ook onze onvolprezen vleesgerechten en visgerechten zullen er voor zorgen dat uw verblijf een onvergetelijke ervaring zal worden. Wij vinden dat wij in alle opzichten zijn geslaagd in onze opzet. Komt u zelf oordelen? Ondanks dat wij binnen maar liefst 80 plaatsen hebben is een reservering gewenst.

Bekijk ons menu

Contact

Nieuwezijds Voorburgwal 93 - 95, 1012 RE Amsterdam

info@restaurantstgeorge.nl

Openingstijden

Maandag t/m zondag
van 11:00 tot 00:00 uur

Vind ons